Abplaz zoekt oplossing voor leerling-verpleegkundigen

De Algemene Bond van Personeel in dienst van het AZP (Abplaz) is nog niet te vinden voor het voorstel van de ziekenhuisleiding om de leerling-verpleegkundigen het particulier SZF-verzekeringspakket te geven. Ze zouden daarvoor SRD 400 krijgen van het ziekenhuis voor het dekken van de verzekeringskosten. De bond is nog niet te vinden hiervoor en zoekt naar betere alternatieven. Abplaz- secretaris Maurits Blackson zegt dat de bond nog samen met de leiding van het AZP zoekt naar een oplossing voor deze groep werkenden die nog op de opleiding zit.
Blackson zegt dat de leerling-verpleegkundigen lid zijn van de bond en als zodanig bijstand krijgen van hun vakorganisatie. De leerling-verpleegkundigen zijn enkele maanden terug afgevoerd van het SZF medisch voorzieningenpakket voor hen en hun gezin. De leerling-verpleegkundigen werken volgens Blackson wel voltijds in het ziekenhuis, maar hebben nog geen vaste aanstelling. Die wordt hun pas aangeboden als zij geslaagd zijn. Ze krijgen gedurende de duur van de opleiding een stipendium, een financiële tegemoetkoming, die gegeven wordt aan studenten ter financiering van alle kosten van de opleiding.

error: Kopiëren mag niet!