Eind juni uitspraak kort geding Wangsabesari vs KTPI

De rechter doet op 28 juni aanstaande uitspraak in het kort geding, dat Oesman Wangsabesari heeft aangespannen tegen de KTPI. Wangsabesari stapte naar de rechter nadat het KTPI-hoofdbestuur hem op 12 februari 2012 royeerde uit de partij. Volgens Wangsabesari, die nu voorzitter is van KTPI Nieuwe Stijl, is het royement een onrechtmatige handeling geweest, dat niet op statutaire gronden is geschied. Hij eist naast het terugdraaien van het royement, ook de benoeming van een rechterlijke commissie, die de aanstaande hoofdbestuursverkiezingen moet organiseren. ‘Deze commissie zou voorzieningen moeten treffen voor het aanpassen van de statuten, die in hun huidige vorm een democratische en transparante hoofdbestuursverkiezing onmogelijk maken’, zegt Wangsabesari.  Partijen zijn in deze zaak reeds uitgeprocedeerd. Het wachten is op de uitspraak.

error: Kopiëren mag niet!