OS II Tamanredjo krijgt eindelijk eigen bibliotheek

 Op vrijdag 25 mei is de nieuwe bibliotheek van OS II Tamanredjo officieel geopend. De inrichting is gerealiseerd door Stichting Unu Pikin met extra ondersteuning van o.a de Straatcode Loterij. De Schoolmediathekendienst (SMD) heeft hard gewerkt om de ruimte mooi in te richten.
De kinderen van de school maakten 3 jaar lang gebruik van een bibliotheek die zij met de bus moesten bereiken. Dit kostte veel tijd en geld, waarna de schoolmanager, Steve Semoedi, de boeken naar de kinderen toe liet komen. Elke week werd een auto volgeladen met boeken, waaruit de kinderen een keuze moesten maken. Nu kunnen de kinderen eindelijk van een eigen bibliotheek met voldoende boeken gebruik maken. En dankzij de 5 computers beschikken de kinderen over een echte Mediatheek.
De afgelopen weken heeft de Schoolmediathekendienst (SMD), een subafdeling van het Bibliotheekwezen van het Minov hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Onder leiding van het sectiehoofd Marie Langguth-Djoehari is de bibliotheek opgezet, is de ruimte ingericht en van boeken voorzien.
Via Marie Langguth-Djoehari is Steve Semoedi in contact gekomen met Susanne Dekkers van Stichting Unu Pikin. Deze stichting wilde de school graag helpen met de inrichting, de computers en de boeken voor de bibliotheek, om ze de lang gekoesterde wens van de schoolmanager in vervulling te laten gaan.
Stichting Unu Pikin houdt zich bezig met het verbeteren van de leeromgeving van kinderen in Suriname. Dit wordt onder andere gedaan door het ondersteunen op opzetten van schoolbibliotheken. De inrichting van de bibliotheek heeft Stichting Unu Pikin, dankzij een donatie van Scarlet Ibis Foundation, in hun sociale werkplaats kunnen maken. Daar werken jongeren die extra ondersteuning kunnen gebruiken, waaronder jongeren met een lichamelijke beperking.

error: Kopiëren mag niet!