Bondsvoorzitter brengt knelpunten onder de aandacht van RGB minister

De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft een aantal knelpunten. Echter zijn er volgens bondsvoorzitter Romeo Chin A Loi wel verbeterpunten. Dit bracht hij gisteren naar voren tijdens het kennismakingsbezoek van minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) aan SBB. Hij vraagt aandacht voor de detacheringsplaatsen van de Boswachters en de situatie waarin deze mannen moeten werken. Ook vraagt hij dat de terreinen waar de posten zijn opgezet in de boezem komen van SBB. Chin A Loi vraagt minister Kromosoeto om de kwestie van de ex- militairen te bekijken. Zij zijn getraind als boswachters en hebben hun diploma’s onlangs ontvangen, maar zijn nog steeds niet ingezet bij SBB. Verder bracht hij onder de aandacht van de minister om de werknemers meer te motiveren. Dit zou volgens hem kunnen door met een verkavelingsproject te starten voor de werknemers; zij hebben een bouwkavel heel dringend nodig. Dit is het Doe-jaar van de regering, “Wij zitten in een doe-jaar met een doe-minister, laten wij in het doe-jaar hopen dat al deze zaken afgerond worden, zegt de bondsvoorzitter.”

error: Kopiëren mag niet!