ACP/EU Joint-meeting in Suriname nog niet beslist

Op de plenaire vergadering van 25 mei 2012 van de ACP-landen in Horsens, Denemarken hebben de ACP-landen zich achter het standpunt van de Cariforum landen gesteld dat de komende ACP-EU joint-meeting in november 2012 in Suriname gehouden wordt.  In deze vergadering heeft de co-president van de ACP-EU, Musikari Kombo als opdracht gekregen om in de bureau-vergadering van zondag a.s. het standpunt van de ACP-landen nogmaals kenbaar te maken en eventueel te onderhandelen met zijn counterpart van de Europese zijde totdat er een tevreden oplossing komt. Tijdens deze vergadering heeft Kombo aangegeven dat als er geen medewerking komt van de Europese zijde, er dan geen Joint-meeting zal plaatsvinden in november.
Parlementariër Rabin Parmesar, leider van een Surinaamse Assemblee-delegatie die momenteel in Denemarken is, heeft afgelopen dagen flink lobbywerk verzet om de ACP-landen achter zich te krijgen zodat niet afgeweken wordt van de locatie voor de komende Joint-meeting welke in Suriname gepland is. Assembleelid, Asiskumar Gajadien om een reactie gevraagd vindt het erg om wederom te moeten herhalen dat enkele collega’s en de regering van Suriname met de aanname van de amnestiewet ons land alleen maar te schande hebben gezet. “Als deze vergadering niet in Suriname wordt gehouden, is het niet de coalitie die de dupe van wordt, maar onze horecasector, onze toerismesector;  ons land wordt benadeeld”. “Persoonlijk wil ik niet graag vooruit lopen, maar ik verwacht dat deze vergadering niet zal doorgaan”. Gajadien heeft het gevoel dat geen van de partijen gezichtsverlies zullen willen lijden. “Ze zullen dus voor een middenweg kiezen, waarbij noch Europese, en noch de ACP-landen zullen afwijken en er dan voor dit jaar geen Joint-meeting zal plaatsvinden”.

error: Kopiëren mag niet!