Concacaf en CFU hebben nieuwe voorzitters

De regionale voetbalorganisaties, de Concacaf en de CFU, hebben in Boedapest, Hongarije, hun nieuwe voorzitters gepresenteerd. Voorafgaand aan het Fifa-congres hielden de Caribbean Football Union (CFU) en de Concacaf afzonderlijk hun eigen congressen. Suriname nam ook deel hieraan met een delegatie bestaande uit SVB-voorzitter Louis Giskus, penningmeester Waldo Gobardhan en 2de secretaris Harold Felter.
De Antiguaan Gordon Derrick is gekozen tot de nieuwe voorzitter van de CFU. Hij kreeg de meeste stemmen van de 4 kandidaat-voorzitters. Derrick fungeerde sinds 2004 als secretaris-generaal van de CFU. Hij volgt de Trinidadiaan Jack Warner op, die vanwege een corruptieschandaal binnen de Fifa zijn functie vorig jaar neerlegde. Daarvoor was Warner al 5 termijnen voorzitter van de CFU geweest. Waldo Gobardhan van Suriname dong ook mee naar een bestuurspositie, maar werd op enkele stemmen na niet gekozen. Het nieuwe CFU-bestuur ziet er als volgt uit: Gordon Derrick (voorzitter), Cheney Joseph (Granada – 1ste ondervoorzitter), Larry Mussenden (Bermuda – 2de ondervoorzitter), Lyndon Cooper (St. Lucia – 3de ondervoorzitter), Canover Watson (Cayman Islands – 4de ondervoorzitter) en de leden Sonia Bien-Aime (Turks & Caicos), Hillaren Fredrick (US Virgin Islands), Maurice Victoire (Martinique) en Anthony Johnson (St. Kitts-Nevis). Mr. Alwin Baarh en mr. John de Bies zijn namens Suriname wel gekozen voor een van de commissies van de CFU, terwijl Dayasankar Mathoera buiten de boot viel.
Jeffrey Webb is op het Concacaf-congres unaniem benoemd tot de nieuwe Concacaf-president. De 47-jarige bankier uit de Cayman Islands was de enige kandidaat. Ook hij zal Jack Warner vervangen, die vorig jaar bedankte. Webb was tijdens de inauguratie van het SVB-Bondskantoor ook naar Suriname geweest. Webb is al 21 jaar lang voorzitter van de Cayman Islands voetbalbond.

error: Kopiëren mag niet!