Burke Eindigt tweede op Gator Nationals 2012

Remie ‘The one armed Warrior’ Burke heeft op 18 mei jl. meegedaan aan de Gator Nationals in USA. De wedstrijden werden gehouden in Daytona Beach, Florida en de organisator was team Charlie Lane. De wedstrijden waren gepland op 11 en 12 mei maar zijn vanwege organisatorische redenen verschoven naar 18 en 19 mei. Burke kon echter alleen op 18 mei participeren aan zijn geliefd en zwaarste onderdeel continuoussparring.
Burke  participeerde aan het onderdeel Super Heavy weight Continuoussparring masters 30 jaar en ouder. De poules bij de zwaargewichten waren verrassend groot. Ze moesten onderverdeeld worden in Light, Middle en Super heavy weight. Super heavy weight was 200 pounds en zwaarder.
In de finale stond Burke tegenover Chris Chastrin. De partij werd door Chris Chastrin op punten gewonnen en Burke eindigde op de 2e plaats. Jose Diaz van Puerto Rico werd derde. Burke maakte zich niet druk om de uitslag omdat hij een paar keer waarschuwingen van de scheidsrechter gehad had voor te hard slaan. Het continuoussparren werd met 12 ounz bokshandschoenen uitgevochten  en je kan vaker een beetje harder slaan. Alleen knock-out slaan mocht niet. Burke begreep dus ook niet wanneer je wel of niet harder mocht slaan. In 2010 sloeg hij tijdens ISKA wereldkampioenschappen bijna iemand knock-out en kreeg een ernstige waarschuwing. In 2011 hield hij bij dezelfde wedstrijden zijn technieken in en hij eindigde op een 3e plaats omdat men vond dat er geen technieken genoeg geland waren. The one armed warrior heeft sedert vorig jaar het besluit genomen niet meer in te houden maar er gewoon lekker hard tegen aan te gaan.
Burke was bij het continuossparren behalve, zoals gewoonlijk, de enige met een beperking ook de oudste deelnemer. Hij is nu klaar voor het ISKA-wereldkampioenschap dat op 13 en 14 juli a.s. in Orlando, Florida zal worden gehouden. Burke hoopt dat zijn sponsoren  ook dan weer klaar voor hem zullen staan om de kosten van de reis te dekken.
Burke wil samen met de organisator Nisei Goju Ryu, met de 10e danner Herbie Thompson nagaan, of er een vechtsporter, in de wereld  en in de klasse heavy weight, is met een beperking. Anders wil hij dan claimen dat hij de enige in de wereld is die een dergelijke prestatie met een beperking neerzet. Hij vind deze stap nodig, omdat hij nu langzaam begonnen is met het afscheid nemen van de wedstrijdsport. Burke ontving een plaquette voor zijn prestatie.

error: Kopiëren mag niet!