Bondscoach Ricardo Winter: Zeker 3 tot 4 spelers Natio zullen in de basis starten

Vanavond wordt de Parbo Bier Cup 2012 voortgezet met de wedstrijd tussen de mixploeg van de nationale selectie van Suriname en de Suriprofs, Surinatio en Guyana. Bondscoach Ricardo Winter vertelt aan Dagblad Suriname dat er 3 tot 4 jongens uit Suriname in de basis zullen starten van het mixteam. ‘Het is de bedoeling dat gaandeweg de wedstrijd alle jongens de kans krijgen om te spelen. We gaan met het sterkste elftal van het mixteam starten’, zegt Winter.
De sfeer binnen de selectie is goed. ‘De jongens zijn lekker samen, het kan alleen maar beter worden’, zegt de bondscoach, die samen met Suriprofs-coach Dean Gorre de leiding zal hebben van Surinatio. ‘Vandaag zullen we om de teamgeest te bevorderen, de hele dag samen optrekken naar de wedstrijd toe.’
Over de wedstrijd tegen Guyana zegt Winter dat het een opengame wordt. Hij heeft de wedstrijd van Guyana tegen Vitesse gezien en zijn analyses gemaakt. ‘In de eerste helft probeerde Guyana zo min mogelijk doelpunten tegen zich te krijgen, daarom speelden ze terughoudend. In de tweede helft kwamen ze met hun normaal spel op het veld en toen zagen we echt het spel van ze. Ze hebben toch een goed team’, vindt Winter.
De wedstrijd vanavond vangt aan om 20.00 uur in het Andre Kamperveenstadion. Woensdag won Vitesse met 4-2 van Guyana. Zondag wordt de Parbo Bier Cup 2012 afgesloten met de wedstrijd tussen Surinatio en Vitesse om 18.00 uur.
De Suriprofs en Natio leveren elk 10 spelers af voor Surinatio. Deze zijn van de Suriprofs: Stanley Taylor (AGOVV), Rodney Ubbergen (FC Hibernians Malta), Tjarron Cherry (ADO Den Haag), Calvin MacIntosh (Telstar), Touvarno Pinas (Maccabi Netanya), Rydell Poepon (De Graafschap), Stefano Seedorf (NAC), Sidney Schmeltz (Sparta), Kenji Gorre (Manchester United) en Sigourney Bandjar (RKC Waalwijk). Van de Natio komen de spelers Ronnie Aloema, Giovanni Waal, Jurmey Vallei, Romano Stekkel, Romano Sordam en Romeo Jomena (allen van Robinhood), Giovanni Drenthe en Gary Sordjo (WBC), Jetro Fer (Excelsior) en Angero Renfrum (Voorwaarts).

error: Kopiëren mag niet!