Vitesse wint eenvoudig van “Silver” Jaguars

De Parbo Bier Cup 2012 had geen goed begin. Het liep al mis bij het zingen van het volkslied door Bryan Bijlhout, waar het geluid delayed overkwam uit de speakerboxen. Hierdoor kon hij niet samen zingen met de militaire/penitentiaire ambtenaren kapel. Maar de grootste teleurstelling was toen de nationale selectie van Guyana het veld opkwam. Niet de Golden Jaguar die in WK-kwalificatieverband zal uitkomen tegen Mexico en Costa Rica is afgereisd naar Suriname, maar een B-selectie bestaande uit spelers die de A-selectie niet hebben gehaald en de U-23 selectie. Tegenstander Vitesse Arnhem had weinig moeite om Guyana te verslaan. De aftrap werd verricht door de vrouw van wijlen Cor Lie A Kwie, aan wie dit toernooi is opgedragen, en Sportminister Ismanto Adna.
Reeds na 18 minuten had centrumspits Jonathan Reis uit Brazilië de club uit Arnhem op 2-0 gebracht. Twee volgens het boekje uitgewerkte aanvallen werden prachtig afgerond door de voormalig PSV-er. Uit een uitmuntende combinatie kwam linksback Patrick van Aanholt in het strafschopgebied te staan. Na een eentweetje met Reis plaatste Van Aanholt de 3-0 langs de Guyanese-goalie Andrew Durant. Voor rust kon Guyana toch een doelpunt scoren uit een penalty. Anthony Benfield, die in Suriname voor Transvaal gespeeld heeft, benutte dit (3-1) .
In de tweede helft nam Vitesse gas terug. In de 60ste minuut kwamen de Hollanders op 4-1 te staan, nadat de Guyanees Denvor Dennis de bal in eigen doel plaatste. In de 69ste minuut kwamen de ‘silver’ Jaguars op 4-2 via Marvin Joseph. De laatste 20 minuten kregen de jaguartjes vleugels, maar tot goals kwamen ze niet.
Vrijdagavond komen de Surinaamse jongens in actie in dit toernooi. Het mixteam van Suriprofs/Natio komt uit tegen Guyana om 20.00 uur. Zondag volgt de kraker tussen Surinatio en Vitesse om 18.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!