Moordverdachte Kalpoe in vrijheid gesteld

Mark C., verdachte in de zaak van de moord op de weduwe Wilma Kalpoe, werd door  de kantonrechter voorlopig in vrijheid gesteld. Op 4 november 2010 werd het ontzielde lichaam van Kalpoe in haar woning aan de Anton Dragtenweg aangetroffen. De rechter heeft op de zitting de patholoog en een politieman gehoord. De magistraat vond het  van belang om de patholoog ook te horen. Dit, omdat hij wil weten op welk tijdstip het slachtoffer is vermoord. Aan de hand hiervan kan worden nagegaan waar de verdachte zich rond die tijd bevond. Mark C. heeft vanaf zijn aanhouding zijn betrokkenheid ontkend. Na het getuigenverhoor besloot de rechter om hem naar huis te sturen, omdat er geen ernstige bezwaren tegen de verdachte overeind staan.
De kinderen van de overledene hebben het lijk van hun moeder buiten de woning aangetroffen met een kabel om haar hals gewikkeld. De dochter verklaarde eerder op de zitting dat de slaapkamer van haar moeder overhoop was gehaald en overal in de woning lagen er spullen. Wat de dochter wel wist te vertellen, is dat haar moeder een vriend US$ 70.000 had geleend om te investeren. Na de dood heeft zij die vriend op geen enkele rouwvisite gezien. Op de dag van de crematie was hij er wel. De dochter heeft het vermoeden dat deze vriend meer weet over de moord van haar moeder.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!