Coroniaanse ploegen starten sterk in Lidbondentoernooi

Bij de voortzetting van het SVB-lidbondentoernooi hebben de Coroniaanse ploegen in   het afgelopen weekend goede zaken gedaan in hun thuishaven. Beide ploegen zijn al verzekerd van de volgende ronde. Flamingo walste zaterdagmiddag over de bezoekende semi-kampioen van Nickerie, Paradise, met 6-1. De Nickerianen hadden vanaf het begin van de ontmoeting geen antwoord op het spel van de Coronianen. Flamingo speelde aanvallend en agressief voetbal. Lionel Gefferie (2x) en Clemens Molly scoorden binnen 20 minuten 3 goals voor hun ploeg. Paradise sloeg terug, naar later zou blijken het enige doelpunt, en bracht de stand op 1-3. In de 2e speelperiode was het spelbeeld in grote mate hetzelfde. Een dominante Flamingo nam het doel van de bezoekers voortdurend onder vuur. De ingevallen Ricardo ‘Poeki’ Faerber gaf de verdediging van Paradise handenvol werk, wat uiteindelijk resulteerde in een strafschop die door hem kundig verzilverd werd. Dezelfde speler scoorde via de rechtervleugel in de 80ste minuut zijn 2e goal en bracht daarmee de stand op 5-1. Het doek zou definitief voor Paradise vallen toen Gilberto Small in de 88ste minuut middels een afstandsschot de stand naar 6-1 tilde. Zondag was het de kampioen van Nickerie, De Ster, die het opnam tegen West United, de
kampioen van Coronie in het Letitia Vriesdesportcentrum. De Ster die eerder thuis gelijkspeelde tegen Fortuna, moest winnen van de Coronianen om een kans te maken de volgende ronde te halen. West United dacht er anders over en wees de Nickerianen in een pittige wedstrijd met 2-0 terug. De Ster begon de ontmoeting met flitsende aanvallen, waarbij de verdediging van West United aan  het wankelen werd gebracht. Echter werden de geschapen kansen niet benut. De Coroniaanse kampioen raakte niet in paniek en herstelde zich gaandeweg de wedstrijd. De ploegen gingen de rust in met een blanco score. In de 2e speelperiode werd de strijd heviger. In de 68ste minuut speelde een verdediger van De Ster de bal met de hand in de gevarenzone. Garvin Grant maakte geen fouten en scoorde de toegewezen penalty voor zijn ploeg. De Ster gaf zich niet gewonnen en kwam zeer sterk terug, maar stuitte telkens weer op  de verdediging van West United. Alle hoop van de Nickerianen, op tenminste een gelijkspel, werd de grond ingeboord door  de ingevallen Delano ‘Bokta’ Small, die 5 minuten voor het laatste fluitsignaal middels een machtige schuiver de stand naar 2-0 tilde.