Torarica gaat groen ondernemen

In de toekomst moet er achter Torarica een groene boom staan. Het ultieme teken dat dit horecabedrijf een significante bijdrage levert en zijn bedrijfsvoering op een milieuvriendelijke wijze uitoefent. Het bedrijf tekende gistermorgen op het achterterras van Royal Torarica  een overeenkomst met de Suriname Conservation Foundation (SCF).  Torarica wordt hiermee het twaalfde bedrijf in Suriname dat binnen drie jaar tijd ervoor kiest om milieuvriendelijk met de natuur om te gaan.
Wim Udenhout, voorzitter van het SCF-bestuur, sprak van een markant moment en noemde de deelname van Torarica een versterking. ‘Dit bedrijf is op horecagebied een van de grootste spelers die haar goederen en diensten uit de samenleving betrekt. Wanneer zij nu in hun bedrijfsvoering, als een deel van hun beleid, hebben opgenomen om geen goederen en diensten meer af te nemen van bedrijven die niet voldoen aan milieustandaarden, dan hebben zij nu werkelijk  een stap verder gezet in de goede richting.’
Ook Sigmund Proeve was lyrisch over de stap van Torarica. De vertegenwoordiger van de SCF-partners zei dat bedrijven er steeds toe overgaan om de economie groener te maken. Ze lopen hierdoor voorop en dwingen de overheid om wetgeving hierover te maken. Volgens Proeve heeft het ‘groen maken’ alles te maken met het in stand houden van de waarden van dit land. ‘Uiteindelijk moeten generaties na ons van de natuur en economie blijven genieten.’
Dave Boucke, algemeen directeur van Torarica,  haalde een aantal voorbeelden aan van systemen die Torarica al hanteert om haar bedrijfsvoering op een milieuvriendelijke manier te doen. Zo wordt afvalvet door een derde partij gerecycled en koos het bedrijf ook ervoor om spaarlampen te gebruiken. Tijdens de bouw van Royal Torarica is ervoor gekozen om airco’s die minder energie gebruiken, te installeren. Het personeel wordt intussen omgeschoold om volledig op de hoogte te zijn van wat het groen ondernemen van Torarica precies inhoudt. Het horecabedrijf begint eerstdaags met een tentoonstelling.

error: Kopiëren mag niet!