Curriculumontwikkeling voor Surinaamse landbouwschool (nieuw)

LVV-Minister Hendrik Setrowidjojo heeft tijdens zijn bezoek aan de Republiek Cuba in mei 2012 de mogelijkheden bekeken om een kwalitatief goed curriculum samen te stellen voor de Landbouwschool. De reputatie van Cuba op het stuk van landbouwonderwijs staat vooral in de regio heel hoog aangeschreven. Cuba zelf telt 29 landbouwscholen, waarvan 22 op MBO-niveau en 7 op HBO en Universitair niveau. Jaarlijks reizen onze eigen Surinaamse studenten ook af naar Cuba om daar onderwijs te genieten op diverse gebieden. Momenteel hebben wij ongeveer 63 studenten op Cuba.
Curriculumontwikkeling zal in nauw overleg gebeuren met het Kabinet van de President, daar het opzetten van een Landbouwschool een van de prioriteiten is die President Desire Bouterse heeft gesteld. Dat is ook de reden dat er speciale aandacht wordt besteed aan deze sector. Indien operationeel zal het op deze landbouwschool mogelijk zijn om minimaal een MBO-graad en maximaal een HBO-graad te behalen. Op lang termijn zal de mogelijkheid verder worden uitgebreid om ook de universitaire graad eraan toe te voegen.
Het hebben van een Landbouwschool kan de agrarische sector in Suriname alleen maar verder de duurzame ontwikkelingsrichting duwen. Voedselzekerheid en voedselveiligheid zullen hierdoor alleen maar beter worden voor zowel de consument als producent. Het zijn deze twee groepen die elkaar aanvullen en ondersteunen en zo de landbouwproductie de juiste richting laten opgaan.

error: Kopiëren mag niet!