Celebrations in Movement

Moira Morroy’s Movement Studio viert in oktober van dit jaar haar tweede lustrum. Dit heugelijk feit is de inspiratie voor de nieuwe leerlingenvoorstelling van deze dansschool. Jaarlijks organiseert Moira Morroy’s Movement Studio een leerlingenvoorstelling rond het pinksterweekend. Het gegeven dat de school haar tweede lustrum viert, leidde tot een meer algemeen thema. Het thema van Celebrations in Movement is de viering van allerlei gedenkdagen en feestelijke gebeurtenissen, waaronder religieuze dagen als Diwali, Kerstmis, Id Ul Fitr en meer algemene feestdagen als de jaarwisseling, carnaval, Onafhankelijkheidsdag en ook meer sociale vieringen als huwelijken en verjaardagen.
Al deze gelegenheden om iets te vieren worden in creatieve choreografieën uitgebeeld door leerlingen van 3 jaar tot volwassenen. De muziek die wordt gebruikt varieert uiteraard ook maar leunt toch sterk aan de populaire muziek, hoewel er ook een klassiek stuk, een Bollywood nummer, Gamelang en Chinese poprock worden gebruikt. Voor deze leerlingenvoorstelling in het tweede lustrum van Moira Morroy’s Movement Studio ontbreken de rolstoeldansers en de dansers met een gehoorbeperking niet. Ook wordt de samenwerking met collega’s gevierd door de deelname van Namita Adjodhia, Dwight Warsodikromo en Rekha Mungra. Heel speciaal is ook de viering van de samenwerking met ex-leerlingen Rebecca Issa en Candice Chehin die ook choreografieën voor de voorstelling hebben gemaakt. De dansvoorstelling Celebrations in Movement wordt gehouden in Theater Thalia op 25, 26 en 27 mei.

error: Kopiëren mag niet!