Zware straffen geëist in berovingszaak bakkerij en supermarkt Strafvoorstellen tussen 4 en 7 jaar

Het Openbaar Ministerie eiste samen 24 jaar cel tegen vier verdachten in een berovingszaak. Tegen elk van de drie verdachten Steven K., Jerrel K. en Raoel L. werd 7 jaar gevangenisstraf gerekwireerd. Ten aanzien van de vierde verdachte Rodney K. vorderde de openbare aanklager een straf van 4 jaar met  aftrek. Dit, vanwege het feit dat deze 4de verdachte volgens de officier van justitie ook betrokken was bij de tweede beroving aan de Kennedystraat.
Het viertal staat terecht voor twee berovingen. De eerste beroving werd gepleegd in april in een bakkerij en het tweede geval was in de maand mei van het vorige jaar. De rovers hebben toen een supermarkt overvallen. De officier van justitie achtte tegen het drietal beide berovingen wettig en overtuigend bewezen. Volgens het OM hebben de daders vuurwapengeweld gehanteerd. De slachtoffers werden gekneveld. Vier raadslieden betoogden elk voor een mildere straf. Advocaat Rodney K.’s advocaat gaf aan dat haar cliënt niet betrokken was en op grond hiervan verzocht zij de rechter om hem vrij te spreken. De advocaat van Jerrel K. haalde aan dat haar cliënt geen geweld heeft toegepast. Volgens de raadsvrouw heeft Jerrel alles eerlijk aan de politie en aan de rechter verteld. Hij heeft zijn medewerking verleend tijdens het gehele onderzoek. Op grond hiervan verzocht de advocaat om een veel mildere straf. Op 8 juni doet de rechter uitspraak. Het viertal blijft aangehouden.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!