Wereldwijde gebedsweek in woord, dans en beweging

De Christian Dance Fellowship Suriname (CDFSur) zal in samenwerking met de International Christian Dance Fellowship (ICDF) van 21-27 mei aanstaande participeren aan een wereldwijde creatieve gebedsweek. Gedurende deze week komen gelovigen vanuit de hele wereld bijeen om Gods aangezicht te zoeken voor land en volk en voor de natiën van de wereld. Het bijzondere van deze gebedsbijeenkomsten is dat er niet  op de traditionele manier gebeden zal worden. Behalve het verheffen van de stem naar God toe, zal  ook gebruikgemaakt worden van dans en beweging. Voor deze internationale gebedsbijeenkomst zijn er 2 gebedsteams samengesteld. In Israël is er een gebedsteam onder leiding van Mary Jones, de oprichter van de International Christian Dance Fellowship. Dit team zal verblijven in het bekende Jerusalem House of Prayer for All Nations  op de Olijfberg.
Het tweede gebedsteam bestaat uit ‘leden van het lichaam van Christus’ wereldwijd. Zij zullen simultaan met het Jerusalem-team Gods aangezicht zoeken voor land en volk en de natiën van de wereld en het Midden-Oosten. Hierbij zullen de participanten simpele choreografieën uitvoeren, bewegen en verbaal bidden. Lokaal komen de  gelovigen op drie plekken bijeen. Dat is op maandag 21 mei in de Gemeente Bron Des Levens (Flora), op 23 mei in De Kandelaar (Limesgracht) en 25 mei in Logos International (Coesewijnestraat). De gebedsbijeenkomsten bestaan uit een persoonlijke schuldbelijdenis, schuldbelijdenis voor land en volk en voor ‘het lichaam van Christus’. Alle gebedssessies gaan gepaard met choreografieën, beweging en zang en met gebruik van woorden. De gelovigen zijn vrij om attributen mee te nemen zoals vlaggen, banieren, doeken, tamboerijnen en billows.

error: Kopiëren mag niet!