Stigesu wederom verrast door dieven

Maandagmorgen vroeg werd Stigesu voor de zoveelste keer geconfronteerd met de diefstal van een 100 lbs. gasbom. Drie hangsloten werden opengemaakt en meegenomen en de gasleiding is doorgeknipt. “Je vraagt je af wat de dieven bezielt, om bij een sociale instelling voor mensen met een ernstige tot zeer ernstige beperking, die van donaties rond moet komen, te stelen. Dat het een gewetenloze daad is van de dieven, mag duidelijk zijn, maar de mensen die deze spullen opkopen zijn van hetzelfde kaliber. Deze houden de cirkel rond.”
De criminele daad heeft Stigesu behoorlijk in de kosten gejaagd. Een nieuwe gasbom kost SRD 580. “We hebben een extra schokker moeten aanbrengen die dan aangesloten wordt op het alarmsysteem voor SRD 318.25. De gasleiding is doorgeknipt, de installatiekosten en een nieuwe regulator kosten SRD 250.” De totale schade van deze diefstal bedraagt minimaal SRD 1.148.25. “Stigesu heeft het al vreselijk moeilijk om het hoofd boven water te houden en heeft laatst 300 donatiebrieven de deur uit doen gaan voor financiële ondersteuning, en nu deze  walgelijke diefstal. Wij hopen dat er onder de lezers een aantal mensen is dat zich het lot van Stigesu aantrekt en een bijdrage wil leveren in de gemaakte onkosten.”

error: Kopiëren mag niet!