Kasantaroeno voorlopig op vrije voeten

De ex-directeur van Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu), Frans Kasantaroeno, heeft ruim een maand in voorarrest doorgebracht. De rechter-commissaris heeft het verzoek van de advocaat  tot in vrijheidstelling van zijn cliënt  Kasantaroeno gehonoreerd.  Advocaat Murwin Dubois heeft Dagblad Suriname in kennis gesteld dat zijn cliënt gisteren naar huis mocht.
Kasantaroeno ontkent vanaf zijn aanhouding zich schuldig te hebben gemaakt aan knevelarij, oplichting, valsheid in geschrifte en schending van het ambt. Eerder is de parkwachter van natuurreservaat Brownsberg ook aangehouden.
Kasantaroeno heeft verklaard  dat hij nooit geld of goud heeft gevraagd in ruil voor het ontplooien van activiteiten door gouddelvers in het park. Er waren meer dan 2.500 illegale gouddelvers actief in het gebied. Zij hebben een enorme ravage verricht in het reservaat. Verder zegt hij altijd naar eer en geweten te hebben gehandeld. Volgens de parkbeheerder heeft hij kwitanties uitgeschreven in opdracht van Kasantaroeno, maar dat berust volgens de directeur niet op waarheid.
Kasantaroeno, de ondervoorzitter van de Pertjajah Luhur, zat sedert 16 april in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!