Ernstige ravages en twee lichtgewonden bij rukwinden Nickerie


Het rijstdistrict Nickerie is gisteren getroffen door hevige rukwinden. Hierbij zijn er zelfs twee lichtgewonden gevallen. GPK Stanley Benschop zegt dat zij na behandeling zijn heengezonden. Verder zijn zeven woonhuizen getroffen, waarbij van drie de dakpannen zijn weggewaaid. Bij vier andere gebouwen, waarvan twee handelszaken, zijn de daken in zijn geheel weggewaaid. Daarnaast is het dak van een vleugel van de Technische School vernietigd alsook het dak van de Islamitische school, waar momenteel Covab is ondergebracht. Leerlingen en leerkrachten raakten gisteren in paniek.
Ryda Kajansie, coördinator Covab Dependance Nickerie, die het allemaal heeft meegemaakt, vertelt dat alles heel snel en abrupt  is gegaan. Het waaide op een gegeven moment heel hard en plotseling hoorden zij een gekraak.  “En daarmee was het dak van het gebouw weg.” Ook het dak van het gebouw waarin de studenten les volgden, zakte in elkaar. Kajansie zegt dat zij in eerste instantie zodanig was geschrokken, dat ze even geen vin kon verroeren. Ze kon niet gelijk uit haar kamer, omdat de deur geblokkeerd raakte. “Alles was naar beneden gevallen.” Volgens de coördinator heeft het pand enorme schade geleden. Alle documenten en technische apparatuur zijn nat.
Maitrie vertelt dat zij, haar neefje en een kennis iets na twaalf uur in de middag in hun hangmatten lagen. Het begon te regenen en zij besloot om de ramen van haar kamer te gaan sluiten. Het moment dat ze de kamer binnenstapte, werd ze getroffen door een enorme wind. “Ik heb dat voor het eerst in mijn leven meegemaakt. Ik was erg geschrokken en begon te bidden.” Er zijn ongeveer 45 dakpannen van het huis weggewaaid. Inmiddels heeft de familie andere zinkplaten gekocht en was ze gisteren al bezig met de reparatie van het dak.
Kort na het ongeval is NCCR ingeschakeld. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie heeft zich samen met de onderminister van Regionale Ontwikkeling, Mahinder Gopi,  persoonlijk ter plekke georiënteerd en de schade opgenomen. Zij hebben eerste hulp geboden middels het verstrekken van dekzeilen. GPK Benschop zegt nog geen specifiek beeld van de schade te hebben. Hij geeft aan dat de politie het geheel ondersteunt. Om eventualiteiten de kop in te drukken, zal waarnodig de surveillance  opgevoerd worden.

error: Kopiëren mag niet!