Papatam wil terug naar Topsectie

Twee keer is Papatam al gepromoveerd naar de SVB-topsectie. Als het aan voorzitter Eduard Boekha ligt, speelt de ploeg dit seizoen zeker voor promotie naar de SVB-eersteklasse. Papatam is de kampioen van de Albinasportbond (ASB). Haar eerste wedstrijd in het SVB/Integra Port Services-lidbondentoernooi heeft ze gewonnen van Ellen, kampioen van de Sportbond Commewijne, met 2-1. Voorzitter Boekha zegt dat deze een zeer belangrijke overwinning was, vooral dat het om de eerste wedstrijd van dit toernooi ging. ‘Naarmate het toernooi vordert, gaan de jongens beter spelen’, zegt hij.
De volgende wedstrijd volgt tegen Peto, de semi-kampioen van de Moengosportbond (MSB). Indien Papatam van Peto kan winnen, zitten ze in de volgende ronde. Boekha ziet Peto als de sterkste tegenstander in poule A in regio Oost. ‘Onze jongens zijn erop gebrand om van Peto te winnen in Moengo.’ Papatam is eerder al twee keer gepromoveerd naar de Topsectie. De eerste keer hield de ploeg het 3 seizoenen vol, de tweede keer degradeerde ze reeds na een seizoen.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!