BBS moet onmisbare schakel worden in keten van veiligheid

De Beveiliging- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) moet een onmisbare schakel worden in de keten van veiligheid. Dit is het streven van minister Edward Belfort van Justitie en Politie. De bewindsman bracht gistermiddag een kennismakingsbezoek aan BBS. Voordat deze dienst die plaats kan innemen binnen de keten van veiligheid, dient een aantal zaken te veranderen binnen deze organisatie. Zo zijn er volgens minister Belfort teveel spanningen binnen deze organisatie die de voortgang ernstig belemmeren. ‘Iemand die over de schreef is gegaan, rent gelijk naar de bond en de bond neemt deze persoon dan in bescherming. Dit is geen gezonde situatie’, merkte minister Belfort op. ‘Ik kan niet tegen deze dingen. Het is triest wat er allemaal gebeurt en ook nog allerlei verhaaltjes over de dienst.’ De Juspol-minister deed een oproep aan de manschappen die daar bezig mee zijn, te stoppen. ‘De consequenties gaan voor u rekening zijn. Als u niet stopt, gaan er maatregelen volgen.’ Volgens Belfort zijn er enkelingen die de naam van deze organisatie ernstig schaden. De bewindsman zei gisteren een aantal keren dat de BBS een mooie organisatie is.
De minister had ook een boodschap voor die BBS – manschappen die het niet kunnen nalaten om tijdens werkuren en nota bene in uniform alcohol te drinken.  Weer anderen ontvreemden spullen van de dienst. Belfort wees erop dat het hier gaat om middelen die gekocht zijn met staatsgelden.
De Beveiliging- en Bijstandsdienst Suriname moet volgens Belfort binnen niet al te lange tijd discipline, professionaliteit en kwaliteit gaan uitstralen. ‘De dienstleiding moet erop toezien dat deze organisatie zich ontwikkelt tot een respectabele organisatie.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!