Bankoplichter veroordeeld tot 2 jaar cel

De 45-jarige Richard Koorndijk is schuldig bevonden aan bankoplichting. Hij gaat daarvoor 2 jaar de bak in. Aan de verdachte worden drie feiten ten laste gelegd namelijk valsheid in geschrifte, oplichting van De Surinaamsche Bank (DSB) en oplichting van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB).
De verdachte heeft vanaf het begin een ontkennende verklaring afgelegd. De getuige Helga G., tevens een veroordeelde in deze zaak, gaf aan dat Koorndijk een foto van haar heeft geschoten. Met die foto is er een valse ID-kaart vervaardigd. Zij heeft toen Euro 35.000 gelicht bij een van de banken. Helga verklaarde dat zij al dat geld aan Koorndijk had overhandigd. Na de deal ontving Helga Euro 500 van Koorndijk. De verdachte ontkende zaken te hebben gedaan met Helga. Hij werd daarna geconfronteerd met beeldmateriaal. Pas toen  bekende  hij slechts taxiritten te hebben gereden voor een meneer om Helga op te halen.
De rechter achtte alle feiten wettig en overtuigend bewezen. Hij veroordeelde Koorndijk tot een celstraf van 2 jaar met aftrek. Dit vonnis is conform de eis van de officier van justitie. De magistraat gaf aan dat de vervolgingsambtenaar met alle omstandigheden van de verdachte rekening had gehouden. Volgens de rechter heeft Koorndijk geen gangbare taxiritten gereden.
Koorndijk zit vanaf 19 juli 2011 in voorarrest.
Saskia Bandhan       

error: Kopiëren mag niet!