First Lady doneert speelgoed aan Kinderboekenfestival

De First Lady Ingrid Bouterse-Waldring ontving op dinsdag op haar kabinet een delegatie van de Stg. Kinderboekenfestival (KBF). Tijdens deze ontmoeting nam de voorzitter van KBF, Yvonne Caprino, symbolisch wat speelgoed in ontvangst die gedoneerd werd door de First Lady. Dit speelgoed werd eerder geschonken aan haar kabinet door de bewoner van Huize Margriet, Gustaaf Bottenbley. De speeltjes zijn bedoeld om speciaal voor het festival een “hoek” in te richten waar de peuters en kleuters die het festival bezoeken aan de slag kunnen.  De First Lady die zelf niet aanwezig zal kunnen zijn om de opening van het festival te verrichten heeft als alternatief aangeboden om de opening mede namens haar te doen geschieden op een creatieve manier door een Surinaams kind.
Ook werd op dinsdag door deze zelfde delegatie een presentatie aangeboden van de activiteiten die gehouden werden tijdens de 7e Global Action Week. Deze werd georganiseerd door de Stichting Projekten Christelijk Onderwijs in samenwerking met enkele andere instanties.  Daarnaast werd ook een samenvatting overhandigd aan de First Lady van de discussie die gehouden is tussen kinderen uit de zesde klas. Kinderen hebben aan de hand van verschillende stellingen met elkaar nagedacht over het belang van onderwijs voor het jonge kind. Deze overhandiging werd gedaan door een aantal kinderen.
Op Moederdag verrastte de First Lady enkele sociaal zwakkeren met waardebonnen van Best Mart. Deze bonnen waren eerder beschikbaar gesteld door Best Mart zelf, vanwege de bewogenheid van de First Lady voor deze speciale groep. De overhandiging van de waardebonnen geschiedde onder het genot van een hapje en een drankje. Ook werd het geheel opgeluisterd door de jonge opkomende Nederlandse artieste Allyah Kolf.

error: Kopiëren mag niet!