Alice Amafo: “Een goede basis hebben in de samenleving is heel belangrijk”

De Peace Corps heeft een meisjeskamp gehouden te Lelydorp van 11 tot 13 mei voor de vijfde- en zesdeklassers uit Marowijne, Wanhatti, Ricanaumofo en Eurowarte. Het is de laatste keer dat Peace Corps dit kamp heeft gehouden, omdat zij geen financiering krijgt. Het meisjeskamp is georganiseerd om de meisjes tools te geven hoe zij hogerop kunnen komen op het gebied van educatie. Voor de nodige tools heeft de Peace Corps enkele voorbeeldige vrouwen uitgenodigd die ook uit het binnenland komen en het goed doen binnen de samenleving. Het gaat om  drs. Alice Amafo MA (minister van  Sociale Zaken en Volkshuisvesting), Selma-Pinas Corinde (vroedvrouw), Annelies Den Boer – Aside (studente Sociologie) en ondernemer Kitty Mando die ook leerkracht is.  Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting bracht op zaterdag 12 mei een bezoek aan het kamp. De meisjes werden motiverend toegesproken door de voorbeeldige vrouwen. De minister maakte haar punten duidelijk aan de meisjes. “Een goede basis hebben in de samenleving is heel belangrijk en makkelijk is het niet; om de school succesvol af te ronden moet je natuurlijk offers brengen.” Het kamp was  ook in het kader van de millenniumontwikkelingsdoelen.
De meisjes mochten vragen stellen aan de minister over haar loopbaan. De bewindsvrouwe beantwoordde al de vragen die gesteld zijn en gaf de meisjes drie gouden regels: ‘Geloof in jezelf  en vertrouw op God’, ‘Als je iets doet, doe het goed, ga voor een tien ook wanneer je repetities maakt’ en  als derde ‘Een voorbeeldige schoolmakker is een leerling die onderwijs serieus neemt’. ‘Een verandering brengen aan de ontwikkeling van gezinnen is één van de doelen van het ministerie. Het is daarom belangrijk dat de jongeren hun uiterste best op school doen voor het uitbannen van armoede’, zei de bewindsvrouwe.
 

error: Kopiëren mag niet!