Wereldwijde onderzoeksbron voor Hindi taal www.hindihomepage.com gelanceerd

Na de organisatie van de Wereld Hindi Conferentie in het jaar 2003 coördineert Suriname nu een wereldwijd initiatief over de Hindi taal. Er was deze keer  geen sprake van een conferentie of seminar, maar van de launch van ’s werelds grootste onderzoeksbron voor de Hindi taal op. www.hindihomepage.com, door Z.E. K.J.S. Sodhi, ambassadeur van India, mevr. Sodhi en de heer Bholanath Narain, voorzitter  van Suriname Hindi Parishad. Na de launch legde mevr. Bhawna Saxena (Attache Hindi en Cultuur) uit, dat dit de grootste bron is van wereldwijde informatie dat gefocust is op de Hindi taal en nuttige informatie geeft over meer dan 60 onderwerpen gericht op levenswijze en stijl. Activiteiten in Suriname over Hindi zijn regelmatig hier te zien. Het doel van hindihomepage.com is om alle organisaties in de wereld, die zich hebben toegewijd om de Hindi taal te promoten, met elkaar in verbinding te brengen.  Deze bron geeft ook informatie over wereldwijde werkgelegenheid voor Hindi sprekenden. Dus dit is inderdaad de grootste poging ooit gedaan om Hindi te promoten op het net. Na de launch werd er ook een  workshop over het typen in Hindi script gehouden door Suriname Hindi Parishad in Paramaribo. Dhr. K.J.S. Sodhi, ambassadeur van India, zei dat hindihomegage.com is ontwikkeld als een virtueel platform voor 1.2 biljoen Hindi sprekenden verspreid over de wereld. Dit zal de enige plek op het net zijn waar alle Hindi tools zoals Hindi software, Hindi lettertypes en instellingen, type software en woordenboeken zullen worden geplaatst.
“Hindihomepage.com was de laatste 8 maanden in de testfase, maar kreeg overweldigende reacties vanuit alle delen van de wereld. Mensen van meer dan 50 landen bezoeken dit portaal regelmatig en velen van hen dragen bij in de vorm van het uitwisselen van informatie”, zeiden de heer Narain en mevr. Saxena.Zij zeiden dat dit portaal het resultaat is van de passie van een enkele persoon. De grondlegger van hindihomepage.com, de heer Subodh Khandelwal, is een jonge energieke en ervaren tv-journalist, gevestigd te Indore. Hij is werkzaam bij een welbekende nationale nieuwszender in India. De hoog gekwalificeerde – MBA – en veelzijdige persoon, die 20 jaren geleden, terwijl hij nog op school zat, journalistiek begon te studeren, gelooft sterk dat: Hindi zou kunnen uitgroeien tot  wereldtaal door informatietechnologie op een strategische manier te gebruiken. Hindihomepage.com is een stap genomen in die richting.  In zijn boodschap aan Hindi liefhebbers in Suriname, bedankte de heer Khandewal,  ambassadeur dhr. Sodhi, Suriname Hindi Parishad en mevr. Saxena voor deze launch. Hij zei: “De genegenheid voor Hindi door NRI’s in Suriname heeft mij geïnspireerd, reden waarom Suriname mijn eerste keus was voor de wereldwijde lancering van dit portaal.” Hij is van plan komende modules van dit portaal te lanceren in meerdere landen.

error: Kopiëren mag niet!