Siemens Nederland levert beeldvormende apparatuur aan ziekenhuis Nickerie

Siemens Nederland heeft een overeenkomst gesloten met het Dr. L. Mungra Streekziekenhuis in Nickerie voor de levering van een drietal beeldvormende systemen. Het gaat om een röntgenvoorziening op de operatiekamer (mobiele C-boog), een echosysteem en een pedriatische transducer voor echo-cardiografisch onderzoek bij kinderen. Siemens Nederland levert de apparatuur mede, omdat de technische ondersteuning in Suriname gewaarborgd is.
Het streekziekenhuis in Nickerie is 240 kilometer verwijderd van het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Paramaribo. De reistijd naar dit ziekenhuis bedraagt zo’n vier uur. Voor het streekziekenhuis is het daarom essentieel om zeer elementaire beeldvormende systemen zelf in huis te hebben. De bestaande systemen zijn defect en kunnen ook niet meer gerepareerd worden.
Voordat Siemens het contract sloot, werd eerst veiliggesteld dat de serviceverlening ter plekke in orde is. Medewerkers van de technische onderneming Elgawa in Suriname hebben inmiddels bij Siemens Healthcare de noodzakelijke opleidingen gevolgd en kunnen garant staan voor die service. Volgens directeur Antoine Elias van het Streekziekenhuis is vertrouwen de belangrijkste basis waarop de levering tot stand is gekomen. “Bij de aankoop van deze voor het ziekenhuis belangrijke apparatuur is het noodzakelijk dat de relatie met de leverancier optimaal is. Wij hebben gemerkt dat Siemens het gestelde vertrouwen waard is.” Volgens Ger Joosten, sales director van Siemens Healthcare, is de levering van de beeldvormende apparatuur een prachtig bewijs dat de band met Suriname uitstekend is. “Het gaat hier om essentiële apparatuur voor de gezondheidszorg van patiënten. Als Siemens Nederland zijn we er trots op dat we dit vertrouwen vanuit Suriname krijgen.”

error: Kopiëren mag niet!