Pahlad stopt definitief

In 2015 zal Charles Pahlad niet meer op het politieke podium te zien zijn. Hij bouwt dan af en laat het voor een groot deel over aan de jongeren. ‘Je kan niet je hele leven lang in de politiek  blijven’, zegt de 70-jarige parlementariër. ‘Ik heb jaren gewerkt en de partij gebracht van nul naar drie zetels, nota bene  in het hol van de VHP. Laten de jongeren het nu overnemen.’
Pahlad onderkent dat hij niet meer de jongste is. Het veldwerk is verschrikkelijk hard en eist veel lichamelijke inspanning. ‘In de politiek heb je tevreden mensen die halleluja zeggen. Ze zijn nu tevreden, maar morgen schreeuwen ze: ‘kruisig hem’. Voordat het zover is, begin ik me terug te trekken.’
De politicus wil nu jongeren volledig de kans geven. Tijdens vergaderingen pakt hij niet meer de eerste rij. Hij zit meer naar achteren. De partij merkt dat op en ziet dat Pahlad werkelijk  afbouwt.
Maar de politieke jeuk blijft. ‘Ik had de voorzitter van de NDP gezegd dat ik zou afbouwen. Ik ga mijn achterban wel niet in de steek laten, want ik ben niet met 600 stemmen gekozen, maar op basis van 8.000 voorkeurstemmen. Ik ga nu kijken wie de nieuwe kandidaten worden. Het moeten eerlijke en betrouwbare kandidaten zijn die geen steekpenningen aannemen of alleen maar bezig zijn zichzelf te  verrijken.’

error: Kopiëren mag niet!