Getuigen gehoord in zedenzaak

De 53-jarige Koewat M. wordt ervan beschuldigd een 6-jarig meisje seksueel te hebben misbruikt. De verdachte verbleef in de woning waar het meisje samen met haar moeder en stiefvader woonde. De vader en de moeder van het meisje zijn gescheiden.  De rechter hoorde gisteren twee getuigen in deze zaak. De eerste getuige was een buurvrouw die verpleegkundige is. Een zekere Doretti zou de buurvrouw hebben verteld dat het klein meisje seksueel misbruikt is. De buurvrouw was een dagje vroeg van het werk. Zij zag dat het kind niet naar school was en riep haar om thuis bij haar te komen. Daar zou het meisje de buurvrouw verteld hebben dat zij misbruikt is. Het meisje heeft de buurvrouw ook precies verteld hoe alles in zijn werk gegaan is.  De buurvrouw vroeg aan het meisje of zij dit alles ook aan haar moeder had verteld.  De buurvrouw is toen samen met het meisje thuis bij haar geweest.
De buurvouw vroeg de moeder of zij ervan op de hoogte is dat haar kind misbruikt is. De moeder gaf haar buurvrouw te kennen dat haar dochter wel bij Koewat sliep. Toen het meisje haar moeder vertelde dat opa Koewat ‘s avonds haar kleren naar boven optrok, besloot de moeder dat het meisje niet meer bij hem zou slapen. De buurvrouw was nog bezig, toen de vader van het meisje arriveerde en zijn dochter wilde meenemen. Het meisje huilde en wilde niet mee met haar vader. “Blijf jij in deze vieze wereld. Ik ga de Jeugdpolitie voor jullie brengen”, zei de vader. De buurvrouw riep de vader en zei om een politiezaak te maken als hij weet dat zijn dochter misbruikt is. Niet eens een half uur later arriveerde de politie om de buurvrouw op te halen.
De tweede getuige is een buurvrouw van de vader van het meisje. Zij verklaarde dat het meisje elk weekend bij haar vader komt logeren. Des zaterdags bleef het meisje bij de buurvrouw totdat haar vader haar kwam ophalen. Ook aan haar had het kind verteld dat zij misbruikt is. De buurvrouw had dit toen aan de vader verteld. De vader had op zijn buurt gelijk contact opgenomen met de moeder.
De verdediging had op eerdere zittingen de rechter verzocht om het meisje nader te laten onderzoeken (second opinion). De rechter gaf aan dat de moeder van het meisje reeds twee keren niet is komen opdagen.  De eerste keer was zij laat bij de arts en de tweede keer is zij helemaal niet verschenen. De rechter zal nog een laatste keer de moeder middels een  schrijven verzoeken om het meisje naar de betreffende gynaecoloog te brengen. Op 11 juni wordt deze zaak verder behandeld. Op die dag zal de verdachte zijn relaas doen. Koewat blijft aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!