Verdachte moord Dakford riskeert zeven jaar cel

In de moordzaak waarbij de 45-jarige Vincent Dakford aan de Kashmirstraat werd neergestoken, hoorde de 22-jarige verdachte Randy R. een gevangenisstraf van zeven jaar tegen zich eisen. Volgens de vervolgingsambtenaar bleek dat op 20 juli een mobiele telefoon van de verdachte was gestolen. De verdachte zou het vermoeden hebben dat het latere slachtoffer, dat in hun bovenwoning verbleef,  dit toestel had weggenomen. Volgens een getuigenverklaring heeft de verdachte uit wraak de spullen van het slachtoffer weggegooid. Omdat het latere slachtoffer zijn spullen niet kon vinden, ging hij tekeer. Er ontstond een worsteling tussen Randy en het latere slachtoffer, waarbij het slachtoffer werd neergestoken. Als gevolg van de opgelopen steekverwonding kwam Dakford te overlijden.
Uit het onderzoek is niet duidelijk wie de mobiele telefoon heeft verduisterd. De officier van justitie achtte doodslag wettig en overtuigend bewezen en eiste een celstraf van zeven jaar met aftrek. De advocaat betoogde in zijn pleidooi dat de verdachte uit noodweer heeft gehandeld. Indien hij het slachtoffer niet had gestoken, zou hij het slachtoffer van deze worsteling zijn geweest.
In deze zaak was in eerste instantie ook de vriendin aangehouden. Zij werd door de rechter-commissaris heengezonden. De rechter zal op 14 juni vonnis wijzen in deze zaak. Randy R. blijft in detentie.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!