Telesur laat grootste groep internetgebruikers in de kou

Wat mij direct opviel bij het lezen en horen van de Tele.i-advertentie over de aangepaste breedband aansluitingen per 1 mei 2012 was,  dat  niet alleen een oud concept van brons, zilver en goud terug was, maar dat aan alle brons-klanten  deze bandbreedte verruiming  wordt onthouden. Nota bene vormen deze de bronsklanten hun grootste klantenbestand. Niet eens 1 Kb/s.  Op zijn zachtst, in een woord gezegd, is het ‘schandalig’ en is dit een erge vorm van discriminatie van deze gebruikersgroep. En dan ook nog te bedenken dat Telesur ons te pas en te onpas om de oren slaat met de slogan ‘Telesur na’f yu’.
In het verleden heeft Telesur wel een verrruiming van de bandbreedte aan het bronspakket toegekend; en wel na het operationeel zijn van de glasvezelkabel.
Een eerste upgrade was van 128 Kbs naar 256 Kbs en daarna van 256 Kbs naar 512 Kbs, voor de prijs van US$ 39    waarbij alle andere pakketten ook zijn mee gegaan in de verruiming van bandbreedte zonder prijsverhoging.
Wat er nu gebeurt is voor mij niets anders dan discriminatie.
Als wij ons daarbij realiseren dat met de komst van de glasvezelkabel het bedrijf nu beschikt over een overcapaciteit, dan kan het er bij mij niet in dat niet alle groepen gebruikers kunnen mee genieten van het toekennen van meer  bandbreedte,  zonder prijsverhoging of daling, wat men nu ten onrechte beweert.
Ter informatie aan de lezers: de prijs van ‘zilver’ was t/m 30 april 2012  US$ 69 exclusief 8% o.b. voor 752/256 Kb/s. Per 1 mei is dit verhoogd naar 1024/256 Kb/s. De prijs hiervan is  US$ 69 p/maand.
Dus niet de prijs is verlaagd, want deze US$ 69 is al langer dan 15 maanden hetzelfde gebleven, maar de bandbreedte is verhoogd.  Hetzelfde geldt voor de bandbreedte van goud.
Ook al geeft het bedrijf van die mooie namen aan een pakket, het is de verhouding van de  prijs – en hetgeen men aanbiedt -   die geldt en niets anders.
Waarom men de brons-gebruikers deze verruiming van bandbreedte heeft onthouden, mag men zelf invullen maar voor mij staat vast…. a san no seti ete! Tenzij je er van uit gaat dat Telesur a no’f unu  (brons-klanten).
M. Nahar

error: Kopiëren mag niet!