Stichting Rumas verwent moeders

De jongens van Stichting Rumas hebben  afgelopen zaterdag circa 2.000 moeders bedacht met presentjes in de binnenstad. Emmy Hart wil met deze activiteit haar jongens aanleren dat zij hun moeders moeten verwennen. Behalve een presentje kregen de moeders ook flyers, een boekje met opvoedingstips en een ‘koninklijke onderscheiding’.
De moeders kregen ook een bloemstuk cadeau. De voorbereidingen hebben twee weken in beslag genomen, zegt Hart. Maar in de tussentijd heeft de stichting haar handen vol gehad met ook andere activiteiten. Zo heeft zij een training verzorgd over ‘opvoeden en relatie’. Er hebben 100 vrouwen meegedaan aan de training. De afgelopen week is de stichting met 20 jongens naar Bosbivak gegaan. Zij zijn vier dagen getraind en gemotiveerd om terug naar de schoolbanken te gaan.
Rumas is een stichting die zich ook bezighoudt met drop-outs. Moeilijk opvoedbare jongens en drop-outs worden opgevangen en gemotiveerd om weer naar school te gaan.

error: Kopiëren mag niet!