Gratis oogtest voor glo-leerlingen

Minister Micheal Blokland van Volksgezondheid heeft gistermorgen de opening verricht van het project ‘Eye screening’ van Lions Club Paramaribo West. Jerry Hoffman, president van de serviceclub, vertelt aan Dagblad Suriname dat gedurende drie dagen leerlingen van acht glo – scholen die liggen in een bepaalde straal van het Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) – terrein aan de Kernkampweg, gratis hun ogen kunnen laten testen door opticiens. Op de laatste dag zullen de mobiele oogpoli en een oogarts eveneens aanwezig zijn. Lions Club Paramaribo West zal volgens Hoffman ook geheel kosteloos de brillen verstrekken aan de leerlingen die daarvoor in aanmerking komen. Roan Palje en Anjali Singh, leerlingen van de vijfde klas van de Pandiet Pyarelalschool, vertelden aan Dagblad Suriname heel blij te zijn dat zij hun ogen gratis mochten testen. Van de opticien kregen beide leerlingen te horen dat hun ogen kerngezond zijn en dat zij niet hoeven te brillen.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!