Verdachte moord Gena op vrije voeten

Prem G., die ervan wordt verdacht de 48-jarige Dilip Gena tezamen en in vereniging met wijlen Wanita Toewar te hebben vermoord, werd eind april in vrijheid gesteld. Zijn advocaat bevestigt dat zijn cliënt na zijn bewaring van 30 dagen in vrijheid is gesteld. Prem G. heeft in totaal 60 dagen in voorarrest doorgebracht. Op 24 februari 2012 kreeg de verdachte zijn eerste verlenging.
In deze zaak meldde de 25-jarige Toewar zich op 22 februari vrijwillig bij de politie. Zij verklaarde bij de sterke arm dat zij samen met Prem G. het slachtoffer van het leven heeft beroofd. Toewar heeft zich enige tijd terug verhangen in de strafinrichting Santo Boma. Zij verklaarde eerder zich schuldig te hebben gemaakt aan de moord samen met haar vriend Prem. Op 23 februari verhing zij zich aan een stuk laken aan het traliewerk van haar cel. Volgens informatie zou zij een brief hebben achtergelaten, waarin zij het moordcomplot beschrijft. Toewar zou een buitenechtelijke relatie hebben onderhouden met Prem.
De verdachte Prem G. werd op grond van de verklaring van Toewar en de brief die zij had geschreven, aangehouden en in verzekering gesteld. De 48-jarige Dilip Gena werd sinds maandag 25 oktober 2010 vermist. Hij werd voor het laatst rond het middaguur voor zijn woning aan de Mon Plaisierweg gezien. Gena, woonachtig in Nederland, verbleef hier enkele maanden in zijn vakantiehuis. Zijn lichaam werd uiteindelijk op  28 januari 2012 te Mata gevonden. Zijn auto, een witte Toyota Mark X, werd teruggevonden op het Mismanproject, richting Rijsdijk. Er was in deze zaak een geldsbedrag van SRD 25.000 uitgeloofd voor het levend terugvinden van Gena.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!