Dc Rawien Jiawan: ‘SRD 5 grafkosten is sterk achterhaald’

Dc Rawien Jiawan bij de opening van de aula van de Openbare Begraafplaats Lachmisingweg

Districtscommissaris (dc) Rawien Jiawan van Wanica vindt dat de SRD 5 die per begrafenis op een openbare begraafplaats in de staatskas gestort wordt, sterk achterhaald. ‘Dit bedrag stamt uit de tijd van mijn grootouders. We gaan het tarief per graf moeten optrekken naar een billijk en redelijk gangbaar bedrag’, zei Jiawan zondag bij de opening van de aula van de Openbare Begraafplaats Lachmisingweg. Volgens de burgervader is het bedrag niet voldoende om de begraafplaats adequaat te onderhouden. Hij heeft al met DNA- en ressortraadsleden gesproken om de wet aan te passen en het bedrag op te schroeven. ‘Ik zal binnenkort weer een gesprek hebben met de ressortraad om met een voorstel te komen, daar een groot deel van de begraafplaatsen in deplorabele staat bevinden.’
Jiawan haalde ook aan dat men niet moet wachten op de overheid om een begraafplaats schoon te houden. ‘Personen van wie een familielid, vriend of buurtbewoner begraven is ergens, dient het fatsoen op te brengen om tenminste het gebied rondom het graf schoon te houden. Als de persoon je dierbaar was, kan je zijn graf dan niet in onkruid laten.’
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!