“De president heeft ons bedankt”

Caprino Alendy spreekt. Links naast hem Celsius Waterberg
“De BEP zou net zo lang doorgaan totdat het voor haar goed duidelijk was dat het beleid naar haar zienswijze niet goed was.” Dit zei Caprino Alendy, voorzitter van de BEP, aan de pers gistermorgen in het BEP-centrum. Maar ex- minister Celsius Waterberg was duidelijker. “De president heeft ons bedankt.”
Alendy vertelde de pers dat vanaf het begin er al signalen waren dat de samenwerking met MC niet goed liep. De eerste tekenen kwamen toen er door de MC werd gezegd dat het uitvoeren van de Algemene Ziektekostenverzekering zelfmoord was. De BEP hoopte dat er een gesprek daarover zou komen in coalitiekringen. Haar hoop werd uitgestelde teleurstelling
Toen de goudconferentie werd georganiseerd, is de partij van Alendy niet geconsulteerd. “De conferentie werd een flop.” Hetzelfde gebeurde met de grondenrechtenconferentie. “Vandaag speelt amnestie en de BEP is ook niet betrokken.” Hun standpunt week daarom ook af. “We willen in een rechtstaat leven. Wanneer een strafproces gaande is, mag niemand daarin interveniëren, vooral de wetgevende macht niet. Amnestie kan verleend worden wanneer we weten aan wie en waarom. Als niemand onschuldig is, aan wie verleen je dan amnestie?”
“Slechte communicatie, verdeel en heerspolitiek in deze samenwerking en niet genoegzaam partnership zijn aanleiding geweest om deze samenwerking stop te zetten”, zegt Alendy. Volgens Waterberg treurt de partij niet.

error: Kopiëren mag niet!