Kinderbijslag ambtenaren wordt verhoogd

De regering heeft al goedkeuring verleend  voor het verhogen van de kinderbijslag voor landsdienaren van SRD 3 naar SRD 30. Die verhoging gaat volgens de resolutie in per 1 januari 2012. Het wachten is op de uitvoering. De voorzitter van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO), Ronald Hooghart, is nog met de regering in onderhandeling om de ingangsdatum voor de aangepaste kinderbijslag van ambtenaren te laten ingaan per 1 januari 2011, zoals dat het geval was bij de verhoging van de Algemene Kinderbijslag (AKB). De aangepaste AKB ging van SRD 3 naar SRD 30 per kind voor elke ingezetene. De uitbetaling van de AKB heeft met terugwerkende kracht plaatsgevonden begin januari en liep daardoor tot SRD 210 per kind. Elk gezin krijgt voor maximaal 4 kinderen AKB. Dezelfde regel geldt voor de ambtenaren die kinderbijslag krijgen.

error: Kopiëren mag niet!