Goud voor Halima Niamat en Amar Dihal

De eerste plaats was er voor het paar Halima Niamat en Amar Dihal op de Dutch Open stijltaekwondo kampioenschappen, gehouden op zaterdag 28 april 2012 te Rotterdam. Deze twee vechters van de taekwondovereniging Pusaka uit Den Haag deden mee in de poule 30+. Dit volgens de nieuwe regels van de World Taekwondo Federatie (WTF). Het was eerder 36 jaar en ouder, die leeftijd is omlaag getrokken. Dat vormde echter geen probleem voor Dihal (6de dan) en Niamat (3de dan). Het paar liep de 9e (Koryo) en de 11e (Taebek).
Individueel behaalde Niamat de zilveren plak bij de vrouwen 40 jaar en ouder. De verplichte vormen voor haar waren de 10de (Keumgang) en de 14e (Jitae). Dihal werd 4e bij de heren 60 jaar en ouder. De 10e en de 13 e (Shipjin) waren de aangewezen vormen.
Met 9 deelnemers, die allen in de prijzen vielen, maakte Pusaka ook grote indruk op deelnemers en publiek eerder in april op het Egmond aan Zee toernooi met 80 deelnemers. Acht clubs uit de regio Noord en Zuid Holland namen deel aan dit toernooi. Pusaka keerde huiswaarts met in totaal maar liefst 14 trofeeën, waarvan 8 goud, 2 zilver en 4 brons.

error: Kopiëren mag niet!