Breeveld roept volk op tot soeverein denken

Politicoloog Hans Breeveld is van mening dat de politiek teveel tijd verspilt aan onderwerpen zoals amnestieverlening aan president Desi Bouterse, het zittenblijversprobleem en gratieverlening aan Meriba. “De politiek en regeringen in ons land draven sensatiegericht van het ene negatieve incident naar het andere zonder duurzame oplossingen aan te dragen. Ze vormen een negatieve spiraal qua ontwikkeling, want wij gaan voorbij aan het positieve.”
Breeveld wijst erop dat terwijl de discussies over amnestie werden gevoerd, een prachtig Boekenfestival te Brokopondo is georganiseerd, echter kreeg het onvoldoende aandacht. Ook de uitstekende prestaties van de Surinaamse atleten tijdens de Carifta Games in Bermuda, de zilveren medaille die Miguel van Assen van AV Marwina op het onderdeel verspringen won en de zilveren medaille die Calvin Tjon Tjin Joe bij schaken won, kregen weinig aandacht. De successen van de jeugdige pianisten in Frans Guyana, de goede prestaties van de atleten Ifris Alberg en Kirsten Nieuwendam in USA en Inter-Moengo Tapoe die kampioen werd tijdens het CFU-toernooi in Guyana kregen eveneens weinig aandacht. “Wanneer Anthony Nesty een gouden medaille behaalt dan hoor je twee dagen erover, daarna is het afgelopen, terwijl een amnestiekwestie weken de media beheerst. Mensen breken records van decennia in dit land en het gaat ongemerkt voorbij. Wij zijn met al die negatieve signalen ook bezig het land negatief uit te dragen”, aldus Breeveld.
De politicoloog vindt een breed-maatschappelijke  discussie de moeite waard, indien deze zou  leiden tot een  conclusie of oplossingen betreffende de bediscussieerde thema’s en incidenten. Breeveld is er voorstaander van dat de politiek ‘incidenten’ oplossingsgericht en niet sensatiegericht bediscussieert. Aangezien geen volk vooruit zal gaan door steeds met negatieve zaken geconfronteerd te worden, roept Breeveld het volk op het soevereine denken en handelen centraal te stellen en zich niet mee te laten slepen met het negatieve dat tot nu toe door het incidentalisme wordt geëtaleerd.

error: Kopiëren mag niet!