Zeerovers aangehouden

Het gelukte de politie op 2 mei omstreeks 15.00 uur op de Surinamerivier vier mannen aan te houden, die ervan verdacht worden zich schuldig te hebben gemaakt aan zeeroverij.  Daarbij hebben zij op vier vissers geschoten die gewond zijn geraakt. De vier verdachten zijn vermoedelijk meermalen actief geweest nabij de monding van de Surinamerivier. Daarbij werden vissers beroofd van allerhande zaken zoals benzine, visblazen, motoren en andere waardevolle zaken. De verdachten werden door de maritieme politie, met ondersteuning van speciale politie-eenheden en bijstand van de politiehelikopter (PH), achtervolgd. Tijdens deze achtervolging heeft er een schotenwisseling plaatsgevonden tussen de politie en de zeerovers. Vermeldingen dat de politieheli moet zijn beschoten en dat er kogelinslagen zijn, berusten op een misverstand. De vier verdachten zijn intussen in verzekering gesteld. De boot , waarin de vier verdachten zich bevonden, is in beslag genomen. Het onderzoek  is in volle gang bij de recherche van Geyersvlijt.
 
 

error: Kopiëren mag niet!