Kromosoeto neemt officieel over van Martosatiman op RGB

Minister Ginmardo Kromosoeto en voormalig minister Simon Martosatiman tijdens de ondertekening van het protocol van overdracht.

Met de ondertekening van het protocol van overdracht op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) is de roer gisteren officieel overgenomen door voormalige minister van ATM, Ginmardo Kromosoeto. Hij neemt over van voormalige minister Simon Martosatiman. Kromosoeto is de vierde minister van dit ministerie.
Minister Kromosoeto gaf in zijn welkomstspeech aan zich bewust te zijn dat zijn taak als minister op dit ministerie geen makkelijke zal zijn. Daarom deed hij een beroep op de leiding en de ambtenaren van het ministerie om correct hun werk te doen. Hij geeft toe dat het ministerie van RGB niet met zijn voormalige ministerie te vergelijken is. Ook beaamt hij dat hij en de voormalige minister van elkaar verschillen, maar dat dezelfde doelen die zijn vastgelegd in de ontwikkelingsplan 2012-2016 en het verkiezingsprogramma kruistocht tegen corruptie, uitgevoerd zullen moeten worden.
Het ministerie van RGB neemt volgens de bewindsman een bijzondere plaats in. Elke Surinamer is eigenaar van het grondgebied Suriname. “Wij zullen daarin ook zichtbaar activiteiten moeten uitvoeren.” Voor de eerste successen van de imagoverbetering van het ministerie zal er volgens de bewindsman een aantal zaken zichtbaar moeten gebeuren. Hij hoopt dat hij op het ministerie  ook de gelegenheid krijgt om de werknemers te mogen leiden als minister. Als minister van RGB weet hij dat ook hij niet zal ontkomen aan kritiek. “Het volk is mijn hoogste superieur. Dat zal gevraagd en ongevraagd rechtstreeks of via de pers kritiek leveren.” Daarom zegt hij niet te wachten op kritiek, maar alvast anticiperen op een aantal zaken.
Aan de personeelsleden gaf hij mee dat zij kunnen rekenen op zijn ondersteuning om hun carrière voort te zetten. Ook zaken die bijzondere aandacht nodig hebben, o.a. de inpassing van Fiso en uitkering van extravergoedingen, zullen ook de aandacht krijgen. De discipline die hij aan de dag legt, is aan de medewerkers duidelijk voorgehouden.

error: Kopiëren mag niet!