Zevende verdachte in zaak Suribet krijgt verlenging

De zevende verdachte D. krijgt 30 dagen verlenging. Hij is betrokken in het geval waarbij Suribet benadeeld is. D. wordt ervan beschuldigd gelden van dit bedrijf ten eigen bate te hebben aangewend middels vervalsing. Hij werd maandag bij het Openbaar Ministerie voorgeleid. Persofficier van justitie Claudia Bruining bevestigt de inverzekeringstelling van de verdachte. Uit informatie is gebleken dat deze verdachte afgelopen donderdag in beeld is gekomen. Hij heeft een advocaat in de arm genomen.
In deze zaak waren reeds eerder zes medewerkers van Suribet aangehouden. De rechter-commissaris heeft de inverzekeringstelling van het zestal op rechtmatigheid getoetst. Hun inverzekeringstelling is met 30 dagen verlengd. Aan deze zeven medewerkers wordt het verwijt gemaakt dat zij in totaal SRD 60.000 hebben verduisterd. Uit informatie blijkt dat de verdachten valse sportbetting coupons hebben uitgeschreven. Nadat de voetbalwedstrijden geëindigd waren en de uitslagen dus ook bekend waren, hebben zij de tijd in het systeem teruggedraaid. Op zo een manier hebben deze personeelsleden de betreffende coupons gemanipuleerd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!