Oud-ambtenaar Sportzaken Veldbloem: ‘Abena keek alleen naar mensen die op hem leken’

‘Paul Abena was niet geschikt om het ministerie van Sport- en Jeugdzaken te leiden. Het leek meer op een ministerie van mensen die op hem leken, want alleen die mensen kwamen aan bod.’ Dit zegt de gepensioneerde ambtenaar van Sportzaken, Errol Veldbloem, die ook de voorzitter is van de Wanica Sportorganisatie (WSO). Veldbloem zegt voor het eerst meegemaakt te hebben dat een minister weggaat en dat iedereen blij is. ‘Abena werkte als het ware alleen voor zijn mensen. De rest kwam niet aan bod’, zegt de man met 35 dienstjaren.
Wat Veldbloem enorm stoort, is dat Abena een voetbalvereniging van de Voetbalbond Paramaribo Centraal (VBPC) een bedrag van SRD 10.000 heeft geschonken. ‘Dit kan niet. Het geld kon aan de VBPC gegeven worden en die kon het dan onderverdelen voor alle clubs die bij hem zijn aangesloten. Maar nu profiteert alleen 1 club ervan, omdat die mensen op Abena lijken’, ergert hij zich. ‘Het werkt frustrerend dat alleen een bepaalde groep bevoordeeld wordt en de rest niet.’
Als voorbeeld haalt Veldbloem aan dat het bestuur van de WSO heel veel geld stopt  in het George Deulstadion, dat van de overheid is. ‘We hebben laatst de tribune gerenoveerd voor ongeveer SRD 85.000. Vanuit Sportzaken hebben we geen kopercent ontvangen. De minister heeft zelf nooit de moeite genomen om zich te laten informeren over wat er allemaal op dit overheidsterrein gebeurt’, zegt Veldbloem.
Veldbloem hoopt dat met de komst van de nieuwe minister van Sport- en Jeugdzaken, Ismanto Adna van de KTPI Nieuwe Stijl, alles verandert. Hij wordt vandaag op het presidentieel paleis beëdigd en geïnstalleerd door president Desi Bouterse.

error: Kopiëren mag niet!