“AC hoort niet thuis in MC-gelederen”

A-Combinatie hoort niet thuis in MC-gelederen, zegt Roman Diko, ondervoorzitter van DUS (Democratische Unie Suriname). Diko zegt dat Ronnie Brunswijk, Desi Bouterse en Paul Somohardjo de samenwerking zijn aangegaan om hun persoonlijke belangen veilig te stellen. ‘Ik zie deze coalitie niet langer dan twee jaar regeren.’ Volgens Diko was het gedrag van de NDP-voorzitter voorspelbaar.
De MC heeft 23 DNA-zetels en nam bij de verdeling van ministersposten genoegen met 5 ministeries. De strategie was volgens Diko om eerst de andere partners zoet te houden met voldoende ministersposten, om ze dan in het latere regeertraject, eruit te gooien. Dat laatste gebeurt nu.
Vrijwel alle AC-ministers moeten het veld ruimen. ‘Men had ons kwalijk genomen toen wij Rajen Kisoensingh hadden aangewezen als lijsttrekker voor de DUS in Paramaribo, maar niemand zegt er iets van dat Robert Ameerali , namens de AC de vp post invult.’ Diko heeft maar één boodschap voor AC-partijen: “Verbreek de samenwerking met de regeercoalitie.”

error: Kopiëren mag niet!