Zoon veroordeeld tot 12 maanden straf

De 33-jarige Shailinderkumar Paltan moet een jaar brommen. Paltan heeft SRD 20 van zijn moeder afgeperst. Hij vroeg eerst SRD 20 aan zijn moeder. Toen de moeder weigerde om hem dat geld te geven, stak hij een zak in brand. Hij bedreigde daarmee zijn moeder de woning in brand te zullen steken indien zij hem geen geld zou geven. Volgens verklaring van de verdachte stak hij die zak aan om muskieten te verjagen. ‘De muskieten en het huis zouden worden verjaagd’, merkte de rechter op.
De moeder maakte op de afgelopen zitting gebruik van haar  verschoningsrecht. Zij wenste geen verklaringen af te leggen tegen haar zoon. Volgens de rechter heeft de moeder wel alles heel gedetailleerd aangegeven bij de politie. Uit het buurtonderzoek blijkt dat de verdachte vreselijk tekeer gaat wanneer hij onder invloed is van alcohol en drugs. Dan mishandelt hij zijn moeder. Naast dit feit worden hem ook mishandeling en bedreiging van zijn halfbroer verweten.
Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Nirmala Maikoe, eiste een gevangenisstraf van 1 ½ jaar. Zij achtte drie feiten wettig en overtuigend bewezen.
Advocaat Robby Neslo betoogde dat de verdachte nimmer een goed voorbeeld heeft gehad. Hij heeft meegemaakt hoe de moeder mishandeld is door zijn vader. Hij is de kostwinner. De raadsman verzocht de rechter om een mildere straf op te leggen.
Volgens de rechter hoeft de verdachte geen geld aan de moeder te geven; hij kan ook geen rechten op haar doen gelden en hij mag haar ook niet mishandelen. De rechter vonniste de verdachte tot 12 maanden cel.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!