Vrijspraak voor drugskoerier uit 2004

De kantonrechter sprak de SLM- medewerker Marcelino L., die eerder al op vrije voeten was, vrij. Aan de verdachte wordt het verwijt gemaakt dat hij in 2004 ruim 119 kilogram cocaïne het land had uitgesmokkeld.  Volgens het onderzoek had Marcelino, die op 28 januari 2004 als incheckmedewerker van de SLM aan de balie zat, de twee kisten waarin de drugs verstopt zaten, afgehandeld. De handelingen die daarbij zijn verricht, zijn op de band vastgelegd. In het filmpje is te zien dat een persoon met een bril de twee kisten op de transportbaan plaatst. Men had daaruit de conclusie getrokken dat de verdachte de persoon was aan wie de drugs toehoorden. De magistraat gaf evenwel aan dat het niet is komen vast te staan dat die  persoon de verdachte was. Omdat er geen wettig en overtuigend bewijs geleverd is, sprak de rechter de verdachte vrij.
 Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!