Willy Soemita “Ik laat KTPI Nieuwe Stijl over aan de rechter’

KTPI-voorzitter Willy Soemita erkent de KTPI Nieuwe Stijl niet. Het laat hem koud dat de politieke organisatie van zijn rivaal, Oesman Wangsabesarie, een ministerpost heeft gekregen en als een volwaardige coalitiepartner wordt beschouwd.  “Wij laten hem over aan de rechter. Laat het rechtsproces maar beslissen wat er moet gebeuren met deze zaak”, zegt de KTPI-topper. KTPI Nieuwe Stijl van parlementariër Wangsabesarie zal naar alle waarschijnlijkheid het ministerie van Sport en Jeugdzaken gaan beheren in het nieuwe kabinet. Soemita is van mening dat  de KTPI  Wangsabesarie voldoende ruimte heeft gelaten om zijn solotoer  los te laten en zaken op orde te stellen met de partij. “Wij hebben ‘fair play’  met hem gespeeld, maar hij heeft zich niet willen schikken.”
Soemita zegt de uitkomst van het rechtsproces in alle rust  af te wachten.  De kwestie KTPI Nieuwe Stijl zal voor  de KTPI geen reden zijn om de coalitie de rug toe te keren, zegt Soemita. “Integendeel, wij blijven in de samenwerking met de NDP en zullen de regering verder ondersteunen,  ook zonder een ministerpost”, zegt de politicus. Hij vernam afgelopen maandag tijdens een informele setting van president Desi Bouterse dat KTPI-minister  Simon Martosatiman zal worden vervangen door een NDP-kandidaat. Soemita treurt niet om die vervanging. De naar voren geschoven kandidaat, Ginmardo Kromosoeto, zal volgens de KTPI-topper net als Martosatiman zijn werk naar behoren doen.

error: Kopiëren mag niet!