Nationale Horecawedstrijden

De Suriname Chefs Asscociation houdt op zondag 29 april Nationale Horecawedstrijden. Surinaamse koks, patissiers en bartenders gaan hier de strijd aan met elkaar om een plaats te bemachtigen in het Suriname Culinary Team. Dit team zal Suriname vertegenwoordigen bij het prestigieuze Taste of the Caribbean evenement, dat plaatsvindt in Miami in juni 2013. De vorig jaar in augustus opgerichte associatie heeft zich tot doel gesteld om het niveau van de horeca in Suriname te verhogen, vooral op het gebied van koks en bartenders, en de horecabranche beter te organiseren met het oog op het toenemende toerisme. Deze battle is de eerste grote activiteit die door de associatie georganiseerd wordt, dit jaar in samenwerking met Torarica. De associatie kan zich verheugen op veel belangstelling uit de sector. Er zijn veel aanmeldingen geweest, zowel om lid te worden van de associatie als om mee te doen aan de wedstrijden. De maandelijkse vergaderingen worden zeer goed bezocht en ook de media hebben grote interesse voor de SCA-activiteiten. De oprichters van de associatie, Arnold Fredrik, Michael Hermelijn en Patrick Woei, zijn het erover eens dat de SCA duidelijk in een behoefte voorziet.
De battle wordt gehouden op het poolterras van Torarica. Rond de twintig deelnemers in de verschillende disciplines – chefs, pastry chefs en bartenders – zijn vanaf klokslag 17:00 uur hier aan het werk, terwijl zij hun gerechten en cocktails bereiden. In negentig minuten tijd zullen de chefs voor vier personen een voorgerecht en een hoofdgerecht moeten produceren. De pastry chefs moeten eveneens in anderhalf uur tijd een nagerecht bereiden. De bartenders hebben elk vijftien minuten de tijd om een cocktail op wodkabasis, een op rumbasis en een non-alcoholische cocktail te shaken. Dit alles is van heel dichtbij voor het publiek te zien. De deelnemers werken als het enigszins kan met lokale producten en laten zien wat de mogelijkheden van Surinaamse ingrediënten zijn. De SCA hoopt op een grote publieke belangstelling omdat zij willen laten zien wat allemaal mogelijk is in Suriname op culinair gebied. De winnaars zullen vervolgens een jaar lang getraind worden door de beste chefs en bartenders van Suriname. Op die manier denkt de SCA een optimaal resultaat te kunnen behalen tijdens de Taste of the Caribbean 2013. In eerdere jaren heeft Suriname zich al verdienstelijk gemaakt, maar voor 2013 hoopt de SCA op een nog beter resultaat.

error: Kopiëren mag niet!