Little Miss Suriname 2012 Nos Kasitas en Nationaal kostuumparade


Zoals elk jaar organiseert Angel Public Relations and Administration (Apra) ook dit jaar het Little Miss Suriname contest. Dit zal worden gehouden op zaterdag 28 april 2012 in de Congreshal, waarbij 9 kleine schoonheden zullen strijden voor de titel Little Miss Suriname 2012. Naast de drie maanden durende training zijn de contestanten op het moment ook druk bezig met de afwerking van enkele activiteiten. Zo hebben zij op zaterdag 22 april een bezoek mogen brengen aan het kindertehuis Nos Kasitas. Tijdens dit bezoek hebben de 9 contestanten een demonstratieshow gegeven van het contest. Deze demonstratieshow bestond uit een openingsact, talentenronde en galaronde. Verder was er een jury aangewezen, bestaande uit 3 kinderen van Nos Kasitas. Deze jury had als taak om te beoordelen welke van de 9 missen de mooiste lach, de beste loop en de meeste flair had. Aan de hand van deze punten zou de nieuwe Little Miss Suriname Nos Kasitas worden gekozen.
Nadat de 9 contestanten een daverende show hadden weggegeven, werd Jenyde Masse gekroond tot Little Miss Suriname Nos Kasitas. De bekroning werd verricht door Little Miss Suriname 2011 Sandrina Sanchit. Behalve dat de weeskinderen van Nos Kasitas mochten genieten van een geweldig optreden van de 9 contestanten, mochten zij zich ook tegoed doen aan een traktatie die zij ontvingen van de organisatie Apra. Voor vertrek werden er ook enkele spulletjes geschonken aan mevrouw Dakriet, de leidster van kindertehuis Nos Kasitas. Deze spulletjes mocht zij ontvangen uit handen van de 9 contestanten die op eigen initiatief wat hadden verzameld voor de kinderen. Het doel van dit bezoek was om de contestanten bewust te maken van het sociaal aspect, dat ook gekoppeld is aan het dragen van de Little Miss Suriname titel.
Op zondag 22 april 2012 vonden de opnamen plaats van de Nationale Kostuumparade, een van de onderdelen van het Little Miss Suriname contest. De opnamen vonden plaats op het Onafhankelijkheidsplein en elk van de 9 contestanten straalde in een nationaal kostuum. De 9 schoonheden trotseerden de felle zon en op de tonen van een Surinaamse mix beeldden zij de dansstijlen van de verscheidene bevolkingsgroepen uit. Op de avond van het contest zelf zal er een award worden uitgereikt voor de “Best National Costume”.

error: Kopiëren mag niet!