Jeugddamtoernooi geen nationaal kampioenschap

Het jeugddamtoernooi welke vandaag van start gaat in het Pertjajah Luhur-centrum, is geen nationaal damkampioenschap. Binnen de Surinaamse Dambond (SDB) is dinsdag op een vergadering besloten om het nationaal kampioenschap over een maand te houden, daar de voorbereidingen nog niet zover zijn om ze dit weekend te organiseren. Dit zegt Henk Staphorst, ondervoorzitter van de SDB, aan Dagblad Suriname. Maar Hemradj Basdewsing, commissaris in het bestuur van de SDB en belast met de voorbereidingen en organisatie van het jeugdkampioenschap, vindt echter dat alles al voorbereid is en dat het kampioenschap niet afgelast kan worden.
SDB-voorzitter Robur Levens vertelt dat nadat dinsdag besloten was dat het toernooi verschoven wordt met een maand, hij woensdag gebeld werd door Basdewsing, die hem voorhield dat de organisatie vrijwel rond is. ‘Ik heb Basdewsing voorgehouden dat ik niet tegen een besluit van het bestuur kan beslissen dat het nationaal kampioenschap toch door zal gaan. Als hij het jeugdtoernooi toch wil organiseren, dan mag hij dat doen. Maar dan niet onder auspicien van de SDB en ook niet met de titel nationaal damkampioenschap. Ook mag hij de sponsors die via de SDB zijn binnengekomen, niet gebruiken tijdens het toernooi’, geeft Levens aan. ‘Als hij dat met zijn organisatie Jofewa en James Ramlall wil doen, daarin is hij vrij. Ik zal er in elk geval niet bij zijn’, zegt de Dambond-voorzitter.
Basdewsing zegt dat het gebrek aan financien een rol speelde om het kampioenschap te houden. ‘Intussen heb ik via Jofewa en James Ramlall wel geld kunnen vinden om het toernooi toch voort te laten gaan. We gaan vandaag om 18.00 uur van start, terwijl morgen het toernooi wordt afgerond.’

error: Kopiëren mag niet!