Buluitreiking aan 25 studenten

Van de masteropleiding Wetgeving hebben 21 studenten,  van de Development  & Policy 2 studenten en van de masteropleiding Macro-economic Analysis & Policy 2 studenten woensdagavond hun masterbul in ontvangst mogen nemen. De uitreiking vond plaats in het IGSR  Staatsolie-gebouw op het terrein van de Anton de Kom Universiteit.
Aan de Anton de Kom Universiteit zijn 21 juristen geslaagd die de masteropleiding Wetgeving hebben gevolgd. Deze opleiding werd opgezet en verzorgd op verzoek van het ministerie van Justitie en Politie. Aanleiding hiertoe was het grote gebrek aan wetgevingsjuristen in Suriname en met name op de verschillende ministeries. De studenten zijn afkomstig van de verschillende ministeries. De opleiding is verzorgd in samenwerking met de Nederlandse Academie voor Wetgeving. Deze samenwerking was nodig omdat Suriname zelf onvoldoende specialisten op het gebied van wetgeving heeft, terwijl ons juridisch systeem het meest verwant is met dat van Nederland en de afgestudeerden voornamelijk wetgevingsproducten in de Nederlandse taal zullen moeten produceren. Vanuit de universiteit heeft dr. Magda Hoever-Venoaks de opleiding gecoördineerd. De opleiding werd verzorgd aan het Instituut voor Graduate Studies & Research. Deze afgestudeerden hebben hun bul in ontvangst genomen samen met vier andere afgestudeerden van het IGSR.
Volgens dr. Ryan Sidin, voorzitter  stichtingsbestuur Adek, betekent deze uitreiking dat er 21 wetgevingsdeskundigen erbij zijn gekomen, hetgeen een enorme uitbreiding van de deskundigheid op dit vlak betekent. Echter is hiermee het tekort nog niet weggewerkt, maar er is zeker een heel belangrijke stap gezet in die richting, zegt Sidin. Namens de Academie voor Wetgeving in Den Haag heeft de waarnemend rector, mr. Linthorst, het woord gevoerd en namens het ministerie van Justitie & Politie de directeur, mr. Inez Huyzen.

error: Kopiëren mag niet!